loader image

3

De Blauwe Lotus-Tour, een dagje Azië… zonder het vliegtuig te nemen!

Een uitstap die in het teken van Azië staat. De naam van dit programma is onder andere een verwijzing naar de titel van een Kuifje-album. Een verhaal waarbij Hergé zich grondig documenteerde op advies van pater Léon Gosset. Een blauwe lotus is tevens een waterlelie, waarvan de naam iets exotisch, mysterieus uitstraalt, net zoals het land China.

Afspraak met onze gids in de lokettenhal van het Centraal Station. Ons dagje Azië begint door rond te struinen in het kleine ‘Chinatown’ van Brussel, dat sinds begin jaren ‘90 tussen de Beurs en het Katelijneplein gelegen is. Chinezen speelden toen handig in op de leegstand van deze buurt, intussen trendy geworden. Met onze gids wandelen we langs Aziatische supermarkten, interieurshops en restaurants waar je de eenden kunt zien hangen in het uitstalraam. De oosterse geuren brengen ons naar het Aziatisch restaurant voor een typische oosterse maaltijd.

Programma

Lunch in een Aziatisch restaurant.

Vandaar nemen we het openbaar vervoer naar het
Jubelpark.

Bezoek aan de Chinese verzameling in het Jubelparkmuseum

In het Jubelpark heeft u keuze uit verschillende zalen van de vaste collectie Oosterse culturen. Zuidoost-Azië, Tibet en Nepal, India, Pakistan, Afghanistan en Sri Lanka, China, Japan of Korea.

U kan onder andere kiezen voor de Chinese verzameling waar men een goed beeld geeft van de verschillende disciplines in de Chinese Kunst: keramiek, jadebewerking, bronsgieterij, houtsculptuur, muurschilderkunst, kostuums, kalligrafie, meubilair, porselein en sierkunsten. Daarna terug met het openbaar vervoer tot het Centraal Station.

TIPIndien uw vereniging met een eigen bus komt, kan nog een stop worden voorzien aan de Japanse toren en het Chinees paviljoen (helaas niet toegankelijk).
Overtuigd? Doe de aanvraag!