loader image

Stadswandelingen

We werken graag een ‘daguitstap op maat ‘voor uw vereniging uit. Je kan uiteraard ook opteren om enkel een gidsbeurt te reserveren. Hieronder vind je een aantal uitgeschreven stadswandelingen met gids. Elke stadswandeling duurt ongeveer anderhalf uur. We beperken het aantal deelnemers op max. 20 personen per gids zodat de kwaliteit gegarandeerd blijft. Een te grote groep vertraagt bovendien de wandeling aanzienlijk.

Kostprijs per gidsbeurt: €120 

1

 • Stadswandelingen

Striproutes & Street Art

De stad Brussel vindt de rijke en levendige Belgische striptraditie heel belangrijk. Sinds begin jaren ’90 krijgen personages en auteurs uit de Belgisch-Franse striptraditie een prominente plek in het Brussels stadslandschap. Zowat zestig stripmuren kleuren onze hoofdstad.

Lees meer
 • Stadswandelingen

De Vijvers van Elsene en Ter Kameren

Kunstschatten en architecturale pareltjes rondom een groene en blauwe ruimte.

Lees meer

2

3

 • Stadswandelingen

Sint-Joost-ten-Node, een vergeten stukje Brussel

Sint-Joost heeft de grootste bevolkingsdichtheid, de jongste bewoners en is de armste en kleinste gemeente van België.

Lees meer
 • Stadswandelingen

Schaarbeek… ezels, statige lanen en art nouveau

Deze geleide wandeling laat u kennis maken met een gemeente met een dynamisch karakter. Dit kleine dorp verloor in de 19e eeuw haar landelijke karakter.

Lees meer

4

5

 • Stadswandelingen

Het centrum van Brussel ontdekken … via overdekte gaanderijen

In de minder zonnige maanden (of bij slecht weer) kan je Brussel op deze originele manier ontdekken. De vele overdekte gaanderijen ( met elk hun verhaal en geschiedenis) sluiten haast volledig op elkaar aan.

Lees meer
 • Stadswandelingen

Aziatisch Brussel

Elke grote stad heeft wel zijn eigen ‘Chinatown’ en dat geldt uiteraard ook voor Brussel. Sinds begin de jaren ’90 openden er rond de Beurs en het Sint-Katelijneplein heel wat Aziatische restaurants en winkels.

Lees meer

6

7

 • Stadswandelingen

De Matongéwijk… Afrikaanse sfeer in hartje Brussel

Na de onafhankelijkheid van Congo begonnen In de jaren ’60, nabij de Naamsepoort, Congolezen zich in Brussel te vestigen. Uiteraard volgden al snel winkels en handelszaken met Afrikaanse producten.

Lees meer
 • Stadswandelingen

De Volkse Marollen… typischer Brussels kan niet!

Als de wijk van de Marollen in het laatste decennium meer en meer trendy is geworden dan heeft het dit grotendeels te danken aan haar reputatie van kleurrijke volkswijk.

Lees meer

8

9

 • Stadswandelingen

De Brusselse klassieker ‘De Grote Markt … en Manneken Pis

Wie voor het eerst Brussel bezoekt moet uiteraard langs de Grote Markt. Met haar opmerkelijke gevelrijen behoort het tot de top van de werelderfgoedlijst van de Unesco. Niet verwonderlijk dat dit de meest bezochte plaats van Brussel is.

Lees meer
 • Stadswandelingen

Stap in de geschiedenis… langs de eerste stadsomwalling van middeleeuws Brussel

Brussel heeft in haar rijke geschiedenis twee stadsomwallingen gebouwd. Deze stenen stadswallen met torens moesten Brussel en haar bewoners beschermen tegen mogelijke aanvallen.

Lees meer

10

11

 • Stadswandelingen

Drie koninklijke groene parels … de Koloniale Tuin, De Tuinen van de Bloemist en het Sobieskipark

In de schaduw van het Atomium heb je drie aaneensluitende parken die met elkaar verbonden zijn. Deze pareltjes zorgen voor een mooie groene geleide wandeling boordvol afwisseling.

Lees meer
 • Stadswandelingen

In het spoor van Charletan

Een wandeling waarin de Oostendse Brusselaar Arno Hintjens centraal staat. Muziek en optredens  waren de levenslijn voor deze artiest, die een carrière van bijna 50 jaar achter de rug heeft bij bands als Freckleface, Tjens Couter, TC Matic en solo.

Lees meer

12

13

 • Stadswandelingen

100 jaar tuinwijken in Brussel; Le Logis & Floréal

Het principe van de tuinwijk is ontstaan in Engeland rond 1900. In het Brussels Gewest bloeide het tussen  1920 en 1940. Vijfentwintig tuinwijken werden er toen gebouwd

Lees meer
 • Stadswandelingen

Culinaire wandeling “Hartje Brussel”

Wil je het centrum van de stad ontdekken aan de hand van een culinaire wandeling? Ook dat kan!

Lees meer

14