loader image

2

Brussel ontdekken via haar overdekte gaanderijen

Brussel kan u op vele manieren bezoeken. Deze originele wandeling zorgt dat u Brussel anders bezoekt. Elke overdekte gaanderij heeft zijn geschiedenis en stijl en alle zijn betoverend mooi. Omdat deze wandeling haast volledig overdekt is, kan u dit programma in de minder zonnige maanden plannen. We komen samen aan de grote uitgang van het Centraal Station, een van de vele Brusselse bouwwerken van Victor Horta.

We starten met een bezoek aan de Ravensteingalerij. Dan zakken we af naar het centrum via de Hortagalerij. Dan volgt de prachtige Bortiergalerij met zijn vele oude boekenwinkels. In de Agoragalerij bevinden zich dan weer vele goedkope kledingzaken. De pronkstukken in deze wandeling zijn natuurlijk de Sint-Hubertusgalerijen. De Centrumgalerij met de vele nagelverzorgingswinkels en sexy lingerie mag ook niet ontbreken.

Even door de modernere Anspachgalerij richting Sint-Gorikshallen om te eindigen in de Noorddoorgang (passage du Nord) gelegen aan het volledig vernieuwde Brouckèreplein, op enkele stappen van de Nieuwstraat.

Voor een middagmaal zijn er vele mogelijkheden

TIPDeze wandeling kan u combineren met een namiddagbezoek aan het Museum van de Nationale Bank, een bezoek achter de schermen van het Muntgebouw of als uw groep houdt van moderne kunsten, de Vanhaerents Art Collection.
Overtuigd? Doe de aanvraag!