loader image

1

Striproutes & Street Art

De stad Brussel vindt de rijke en levendige Belgische striptraditie heel belangrijk. Sinds begin jaren ’90 krijgen personages en auteurs uit de Belgisch-Franse striptraditie een prominente plek in het Brussels stadslandschap. Zowat zestig stripmuren kleuren onze hoofdstad.

Brussel ging  zowat dertig jaar terug in tegen de grote publicitaire affiches die het stadscentrum vervuilden. Alleen, toen die affiches eenmaal verwijderd waren, bleven er verwaarloosde muren achter die om restauratie smeekten. Zo ontstond de eerste stripmuur; het personage Ragebol van de Brusselse striptekenaar Frank Pé in de Plattesteenwijk. Een mooi initiatief waar kunst stadsvernieuwing ontmoet en dat meteen opvolging kreeg. Door de jaren heen werd het parcours rijker en geschakeerder. Van Kuifje tot Robbedoes over Corto Maltese, Lucky Luke, Yoko Tsuno, Natasha, Asterix…Vele strippersonages kleuren vandaag de muren op een wandeling die de toeristenstraatjes verlaat en u een kant van Brussel laat ontdekken vol charme en authenticiteit.

Je hebt keuze uit een parcours in het Centrum ofwel in de Marollen. Beide ongeveer 1.30 uur wandelen. Dit kan je uiteraard combineren met het Belgisch Stripcentrum of het Marc Sleen Museum.

Je kan ook opteren voor een Street Art wandeling in de Kanaalzone. Een zone waar straatkunst goed gedijt. We kunnen bijvoorbeeld vertrekken aan Kanal-Centre Pompidou (oude Citroën-garage).

Overtuigd? Doe de aanvraag!