loader image

8

De Volkse Marollen… typischer Brussels kan niet!

Als de wijk van de Marollen in het laatste decennium meer en meer trendy is geworden dan heeft het dit grotendeels te danken aan haar reputatie van kleurrijke volkswijk.

De Hoogstraat vormt de slagader van de Marollen en is de verbinding tussen de eerste en de tweede stadswal. In deze straat werd ook Toots Thielemans geboren (nummer 241).

Na de eerste kruisvaarten werd in dit gebied een leprozerie (melaatsenkolonie) opgericht. Later werd dat een klooster van de zusters van Mariam Collentes. Die naam evolueerde van  Maricollen tot Marollen. In de 19e eeuw was de Marollen een buurt met bijzonder veel armoede. Tegenwoordig tref je er aardig wat toeristen  in de straatjes en op de gezellige rommelmarkt aan het Vossenplein (enkel voormiddag). De vele antiek- en brocantewinkels brengen een stukje Belgische geschiedenis terug tot leven en dit alles  7 dagen op 7.

TIPBest te bezoeken in de voormiddag. Met een lift kun je van de Marollen naar het Poelaertplein (of omgekeerd), waar je benevens een mooi uitzicht over de stad ook het imposante Justitiepaleis aantreft en kan bezoeken. (Kan ook als bijkomend geleid bezoek met onze gidsen). Deze wandeling kan ook gecombineerd worden met een geleid bezoek aan de brouwerij Cantillon (Museum van de Geuze).
Overtuigd? Doe de aanvraag!