loader image

9

De Brusselse klassieker ‘De Grote Markt … en Manneken Pis

Wie voor het eerst Brussel bezoekt moet uiteraard langs de Grote Markt. Met haar opmerkelijke gevelrijen behoort het tot de top van de werelderfgoedlijst van de Unesco. Niet verwonderlijk dat dit de meest bezochte plaats van Brussel is.

Het stadhuis is het enige resterende gebouw uit de late middeleeuwen. We bezoeken tijdens deze geleide wandeling haar prachtige binnenkoer. Na de Franse bombardementen op Brussel in 1695 worden rond de Grote Markt de houten gildehuizen opgetrokken in steen. Elke gilde probeerde de andere de loef af te steken met de grote pracht en praal als gevolg.

Onze gidsen brengen het verhaal van elk gebouw en van de stad Brussel. Je vindt  er vier  verschillende bouwstijlen gaande van gotiek, barok, neoclassicisme tot neogotiek. Op deze unieke verkeersvrije plaats worden jaarlijks tal van evenementen georganiseerd zoals de Ommegang, het Bloementapijt, het feest van de Vlaamse Gemeenschap of Winterpret. Uiteraard gaan we ook even langs bij het monument van ’t Serclaes (het brengt geluk als je over zijn arm wrijft) en brengen we ook een bezoek aan Manneken Pis.

TIPDe stadswandeling kan eveneens gecombineerd worden met een bijkomend uitgebreid geleid bezoek aan de St Michiels- en St. Goedelekathedraal (Brabantse gotiek) op enkele stappen van het Centraal Station.
Overtuigd? Doe de aanvraag!