loader image

14

Culinaire wandeling “Hartje Brussel”

Wil je het centrum van de stad ontdekken aan de hand van een culinaire wandeling? Ook dat kan!

De Noordzee

Starten doen we met vishandel ‘De Noordzee’ aan Sint-Katelijne – een instituut in Brussel. De zaak is gevestigd op de hoek van het gelijknamige plein. Laat je meevoeren naar een van de fijnste plekjes van Brussel. Geniet van een glaasje wijn, zeemessen, garnaalkroketten of een versgebakken visje. Neem plaats onder de blauwe parasols en waan je op vakantie.

WOLF

Van hier wandelen we naar WOLF, de eerste foodmarket in Brussel. Dankzij een twintigtal uitbatingen reis je er de wereld rond. Italiaanse, Griekse, Aziatische, Afrikaanse, vegetarische, Indische of Syrische specialiteiten… Aan de bar in het midden kan je kennis maken met een lokaal biertje van de Wolf-microbrouwerij.

Mary

De volgende halte op onze weg draait om passie voor ambachtelijke chocolade. Het merk Mary vertelt het verhaal van Mary Delluc, artiest-gastronoom en grondlegger van het concept. Vanuit haar passie voor chocolade en wat je er zoal mee kan doen richtte ze in 1919 haar eerste boetiek op in de Koningsstraat in Brussel. Momenteel is deze chocolatier tevens gehuisvest in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerij; je kan er proeven van hun heerlijke pralines.

A la Mort Subite

Eindigen doen we in à la Mort Subite, een bekend café aan de Warmoesberg. Het café is nog altijd voorzien van het authentieke interieur dat in 1910 naar ontwerp van binnenhuisarchitect Paul Hamesse werd aangebracht. Je kan er genieten van streekbieren en hapjes.

Geef ons je budget door en we maken er iets lekkers van. Je hoeft enkel onze gids te volgen! Een programma dat je eventueel kan combineren met iets cultureel in de voormiddag.

Overtuigd? Doe de aanvraag!