loader image

11

Drie koninklijke groene parels … de Koloniale Tuin, De Tuinen van de Bloemist en het Sobieskipark

In de schaduw van het Atomium heb je drie aaneensluitende parken die met elkaar verbonden zijn. Deze pareltjes zorgen voor een mooie groene geleide wandeling boordvol afwisseling.

De Koloniale Tuin is sinds 1964 een openbaar park naast het Koninklijk Park van Laken. Het terrein werd in 1905 aangekocht door koning Leopold II om zijn exotische plantencollectie uit Congo onder te brengen omdat de serres van Stuyvenberg te klein waren geworden.

Het Sobieskipark is vooral een wandel- en vrijetijdspark; verder is het ook een schakel in het Brussels Groene netwerk en speelt het een ecologische rol in het Brusselse landschap. Het maakte deel uit van de Koninklijke Tuinen van Leopold II en leverde fruit voor het hof. De weide wordt maar  twee keer per jaar gemaaid en groeit zo uit tot een natuurlijke ruimte die contrasteert met de rest van het park dat onderhouden wordt door de tuiniers van Leefmilieu Brussel.

De derde tuin, op de zogenaamde ‘Donderberg’, was eerder voor de teelt van sierbloemen om de koninklijke verblijven op te smukken, vandaar de naam ‘Tuinen van de Bloemist’.

TIPDeze groene wandeling kan gecombineerd worden met een geleid bezoek aan het kerkhof van Laken, het Atomium of de Koninklijke Serres van Laken ( deze zijn maar enkele weken in de lente toegankelijk).
Overtuigd? Doe de aanvraag!