loader image

10

Stap in de geschiedenis… langs de eerste stadsomwalling van middeleeuws Brussel

Brussel heeft in haar rijke geschiedenis twee stadsomwallingen gebouwd. Deze stenen stadswallen met torens moesten Brussel en haar bewoners beschermen tegen mogelijke aanvallen.

De gids begeleid ons tijdens deze wandeling langs de archeologische restanten van een 4 km lange tracé, van de eerste stadsomwalling en belangrijke gebouwen van de 13e eeuw en later. Zo kom je langs de Anneessens – en Villerstoren, bekijken we nog een oude zijarm van de Zenne aan het St. Goriksplein.

Aan het St. Katelijneplein vind je nog de Zwarte Toren en in het Radison Blu Royal Hotel staan nog de resten van de oude stadsmuur die in de inkomhal zijn ingewerkt. We eindigen aan de St. Michiels- en St. Goedelekathedraal. Je mag rekenen op een stevige wandeling want het centrum van Brussel is alles behalve vlak.

TIPJe kan deze wandeling combineren met een geleid bezoek aan het Paleis op de Coudenberg (ondergrondse overblijfselen uit de middeleeuwen). Een andere mogelijkheid is een geleid bezoek aan de Hallepoort (tweede omwalling van Brussel), een prachtig interactief museum met o.a. tal van unieke middeleeuwse voorwerpen.
Overtuigd? Doe de aanvraag!