loader image

2

Peter Lindbergh – Untold Stories

Oorspronkelijk werd de expo opgezet in samenwerking met het Kunstpalast in Dûsseldorf en ze doet nu ook Brussel aan.

Deze prachtige retrospectieve is een eerbetoon aan Peter Lindbergh die de tentoonstelling, voor zijn dood in 2019, zelf samenstelde. Het is een uitdrukking van een artistieke visie die zich heeft gevormd gedurende vier decennia van werk, ontmoeting en creatie.

De expo bevat 150 werken die hun maker vrij met elkaar in verband bracht om er een visuele eenheid mee te creëren en om een dialoog tot stand te brengen.

Lindbergh werkte samen met de grootste glossy tijdschriften: Vogue, Harper’s Bazaar, Rolling Stone, Vanity Fair. Hij kon de breekbare kracht van de modellen op een menselijke manier vestleggen: voor zijn lens toonden grote namen zoals Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Helena Christensen een ander kant van hun vrouwelijkheid.

Tijdens de rondleiding tonen de gidsen je bekend en minder bekend werk van deze fotograaf. Je ontdekt fotografie die leeft door de energie van het portret en ontdekt hoe Peter Lindbergh erin slaagt om modefotografie tot kunst te verheffen.

Deze tentoonstelling loopt van 15 december 2022 t.e.m. 14 mei 2023.

Overtuigd? Doe de aanvraag!