loader image

20

‘Champignon de Bruxelles’ in de kelders van Kuregem

Deze rondleiding in een champignonkwekerij in de kelders van Kuregem, staat voor lokaal, bio en circulaire economie. Op het einde van de gidsbeurt is er een degustatie.

Dit project wil een bestemming geven aan het brouwerijafval (bostel) van Brusselse brouwerijen, door het enerzijds te gebruiken om paddenstoelen te kweken in Brussel en anderzijds de grond van kweekplaatsen in het Brusselse te verrijken.

Onder de slachthuizen van Anderlecht worden op deze wijze drie soorten Japanse champignons gekweekt.

Overtuigd? Doe de aanvraag!
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden
  • Musea en bezienswaardigheden