loader image

Met 28 jaar ervaring zijn wij de orga­nisatie bij uitstek om een fijne uitstap naar Brussel uit te werken, van A tot Z.

Wie zijn wij?

Met het project Brussel Briljant wil het BOp ouderenverenigingen uit Vlaanderen stimuleren om een groepsbezoek aan de hoofdstad van Vlaanderen te organiseren. Wij helpen graag bij het uitwerken van een op maat gemaakt programma voor uw vereniging.

Wij reserveren met veel plezier uw toegangen voor musea of bezienswaardigheden, maar ook de koffiestop en de restaurantbezoeken. Met ons ben je zeker van een goede prijs-kwaliteitsverhouding en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Het Brussels Ouderenplatform wil Brusselse ouderen ertoe aanzetten om deel te nemen aan culturele, sportieve, educatieve, sociaal-toeristische en welzijnsgerichte activiteiten. Wij zijn een open huis waar iedereen terecht kan met vragen over ouder worden en ouder zijn. Waar Brusselse ouderen hun talent kunnen verzilveren. Verder zorgen we voor een positieve beeldvorming, verbinden ouderen via gemeenschappelijke interesses en noden en behartigen we hun belangen. Meer over onze Brusselse werking kan u lezen op onze website www.bop.brussels.

Hoe voorbereiden?

Alvorens ons te contacteren dient u een aantal zaken te weten.

  • bepaal eerst een datum en een reservedatum
  • bepaal wat u allemaal wil bezoeken
  • bepaal het maximum budget per persoon
  • bepaal hoe u naar Brussel komt (autocar of openbaar vervoer)
  • bepaal het vermoedelijk aantal deelnemers
  • bepaal wat u wil eten of drinken (bv. lunch, koffiestop)

 

Daarna kan u zonder problemen het aanvraagformulier invullen.

doe de aanvraag

Openbaar vervoer of eigen autocar?

Meer en meer groepen komen naar Brussel met het openbaar vervoer. Het is milieuvriendelijk en u staat niet nodeloos in de file. Onze kant- en- klare programma’s zijn daar op afgesteld en vertrekken meestal vanuit een Brussels treinstation.

Tijdens uw bezoek zorgen wij voor tickets voor het openbaar vervoer en dit aan sterk verminderd tarief. Bovendien is dit een fijne en originele manier om Brussel nog beter te leren kennen. Indien u toch beslist om met de autocar te komen kan u kiezen uit onze vele geleide stadsrondritten.

Onze gidsen

Naast dit alles beschikken wij ook over degelijke en ervaren stadsgidsen – zelf ouderen – die borg staan voor kwaliteitsvolle geleide wandelingen of stadsrondritten. Zij delen hun kennis en ervaring van Brussel graag met leeftijdsgenoten. Ze zijn uw gastheer of gastvrouw en zorgen vanaf het onthaal tot uw vertrek voor de begeleidingen van uw groep. U bent in veilige handen.

Eten en drinken

Elke reisleider weet dat een uitstap vaak valt of staat met de maaltijd. Eten en drinken zijn ook een grote hap uit het budget van een uitstap of stadsbezoek. Een onthaal met koffie en koek, een twee- of driegangenmenu al dan niet met dranken, nog een biertje in een typisch Brussels café net voor vertrek … Laat het ons vooraf weten en we verwerken dit alles in het programma- en prijsvoorstel. Wij werken alleen met restaurants en cafés die hun degelijkheid en kwaliteit al hebben bewezen.